Wakker Architecten

Transformatie werkplaats naar kantoorunits Fort Isabella 

In opdracht van de Isabella Groep is het oorspronkelijk als garage gebouwde gebouw getransformeerd tot kantoren. Het gebouw is aan de buitenzijde van de kazerne en het fort gelegen en vormt de overgang naar het natuurlijke groen en daarna de stad ’s-Hertogenbosch. De karakteristieken van dit jaren 50 gebouw werden direct als waardevol geacht. De bestemmingsplan uitgangspunten vragen om een reductie van het geluid om wonen op het fort mogelijk te maken. Daarom blijven de muren en 1/3 van het dak behouden. Vervolgens worden er op een eigentijdse wijze dozen in het dak geplaatst waarmee entresolvloeren ontstaan die op de 1e verdieping een prachtig uitzicht bieden op de skyline van ’s-Hertogenbosch. De bestaande herkenbare en repeterende toegangsportalen van de garage worden voorzien van puien waarmee de kantoren een eigen entree krijgen.


  • Opdrachtgever
  • Typologie
  • Omvang
  • Jaar
  • Plaats
  • Isabella Groep
  • Kantoren
  • 2000 m2
  • 2019
  • Vught