Transformatie


Appartementen Fort Isabella

Opdrachtgever
Isabella Groep
Jaar
2019
Plaats
Vught
Typologie
Appartementen
Omvang
2.100m2

In opdracht van de Isabella Groep is het oorspronkelijk als slaapgebouw voor de militairen gebouwde gebouw getransformeerd tot appartementen. Aan het centrale binnenterrein binnen de structuur van de oude kazerne zijn drie identieke gebouwen gelegen die getransformeerd gaan worden tot 14 appartementen per gebouw. In het ontwerpteam is er voor gekozen om de gevels aan binnenzijde van de kazerne enigszins formeel en daarmee authentiek te houden. De gevel aan de buitenzijde, die uitkijkt over de groene, bosrijke omgeving wordt voorzien van eigentijdse toevoegingen zoals balkons en de entree. In het dak zijn op de tweede verdieping twee penthouses voorzien. Door de lage hoogte van het dak in combinatie met het prachtige uitzicht worden deze dakopbouwen abstract en voorzien van een grote pui uitgevoerd. Zo ontstaat er een panoramisch uitzicht zowel vanaf binnen als vanaf het naastgelegen dakterras.