Renovatie


In de Bogaard Rijswijk

Opdrachtgever
NSI
Jaar
2012
Plaats
Rijswijk
Typologie
Retail
Omvang
12000m2

WakkerArchitecten heeft het gedateerde winkelcentrum Sterpassage in Rijswijk herontwikkeld tot een complex van deze tijd. Het bestaande winkelcentrum bestond uit verschillende units met een driehoekige plattegrondvorm doordat de interne verkeersruimten diagonaal door het hoofdvolume liepen. Daarnaast werd er zowel op de begane grond als op de 1e verdieping gewinkeld waarbij op 3 plaatsen de verdieping ontsloten werd. Anno 2012 voldoet deze opzet niet meer aan de vraag met leegstand tot gevolg.Het nieuwe gebouw wordt rechthoekig en daarmee meer courant voor verhuur. De belangrijkste ingrepen zijn een nieuwe winkelrouting aan de buitengevel en aanpassing van de complexe gevels. De hoeveelheid inpandige winkelpuien wordt gereduceerd en de vides worden dichtgelegd, met daarbij het behoud van de bestaande constructie. Hierdoor ontstaat een efficiƫnter gebouw, dat rendabeler in gebruik en daarmee ook duurzaam is. De gevel wordt flexibel opgebouwd waardoor de retailers hun eigen specifieke wensen kunnen invullen en hun winkel kunnen aanpassen aan de uitstraling van vandaag.