Transformatie


Kantoren Fort Isabella

Opdrachtgever
Isabella Groep
Jaar
2019
Plaats
Vught
Typologie
Kantoren
Omvang
2.000m2

In opdracht van de Isabella Groep is het oorspronkelijk als garage gebouwde gebouw getransformeerd tot kantoren. Het gebouw is aan de buitenzijde van de kazerne en het fort gelegen en vormt de overgang naar het natuurlijke groen en daarna de stad ’s-Hertogenbosch. De karakteristieken van dit jaren 50 gebouw werden direct als waardevol geacht. De bestemmingsplan uitgangspunten vragen om een reductie van het geluid om wonen op het fort mogelijk te maken. Daarom blijven de muren en 1/3 van het dak behouden. Vervolgens worden er op een eigentijdse wijze dozen in het dak geplaatst waarmee entresolvloeren ontstaan die op de 1e verdieping een prachtig uitzicht bieden op de skyline van ’s-Hertogenbosch. De bestaande herkenbare en repeterende toegangsportalen van de garage worden voorzien van puien waarmee de kantoren een eigen entree krijgen.