Transformatie


Kinderdagverblijf de Pompoen

Opdrachtgever
Isabella Groep
Jaar
2018
Plaats
Vught
Typologie
Kinderdagverblijf
Omvang
550 m2

In opdracht van de Isabella Groep is het oorspronkelijk als paardenstal gebouwde gebouw getransformeerd tot kinderdagverblijf. Het was het eerste gebouw op Fort Isabella dat werd uitgebreid op de begane grond. WakkerArchitecten heeft een ontwerp gemaakt dat uitgaat van een eigentijdse architectuur om zodoende het bestaande en het nieuwe bouwdeel puur en authentiek te laten zijn. De houten gevel zal vergrijzen waarmee het aansluiting vindt bij de groene en bosrijke omgeving. De kopgevels vormen eerst door de verticale glasstrook en vervolgens door de eenvoudige gepleisterde wand een overgang die als vanzelfsprekend wordt ervaren, bescheiden en terughoudend. Aan de binnenzijde zijn ter plaatse van de doorbraken in de bestaande muur de dagkanten gestuct, de muur is een buitenmuur in het interieur gebleven. De kozijnen in de nieuwbouw zijn afgestemd op de mensen die het gebouw gebruiken, kinderen kunnen tevens in het raamkozijn zitten om zo in relatie met buiten hun eigen plek te maken. Foto’s Studio Nabbe