Vernieuwbouw


Kindertandartspraktijk Boxtel

Opdrachtgever
Kindertandarts Boxtel en Tandarts Weenen
Jaar
2018
Plaats
Boxtel
Typologie
Tandartspraktijk
Omvang
550m2

In het bestaande gebouw van het Waterschap in Boxtel is een ruime tandartspraktijk gebouwd. De voormalige laboratoria van het Waterschap bleken niet meer nodig en lieten een hoge ruimte achter. Deze hoogte is voor WakkerArchitecten aanleiding geweest om de nieuwe behandelkamers als interieurdoosjes in de ruimte te plaatsen. Hierdoor wordt de schaal beter passend voor personeel en patiënten. Door regelgeving zijn twee gangen noodzakelijk, de gang voor patiënten ligt aan de glazen buitengevel en vormt de toegangsweg tot de behandelkamers. Om daglicht te voelen zijn de wanden aan deze zijde volledig van glas. Op de kop bij binnenkomst bevinden zich een ruime balie en een wachtruimte, geen stoelen tegen de muur maar een element in het midden. Op deze manier wordt er privacy en rust gecreëerd voor de patiënten.

Foto’s Ruud Strobbe