Keuken
Patio
Woonkamer
Werkkamer

Vernieuwbouw


Uitbreiding woonhuis Vught

Opdrachtgever
fam. S.
Jaar
2019
Plaats
Vught
Typologie
Woonhuis
Omvang
450m2

De Taalstraat in Vught is historisch gezien één van de oudste straten van de gemeente. Prachtige oude en karakteristieke panden wisselen elkaar af. Een grote diversiteit in schaal, kleur en textuur. Midden in de straat is door WakkerArchitecten aan een bestaand woonhuis, waarvan het voorste deel de status gemeentelijk monument heeft, een eigentijdse en moderne uitbreiding ontworpen. Terughoudend doordat de nieuwe voorgevel ver terug ligt van de straat, abstract door het gebruik van prefab beton en naast gesloten aan de straatzijde juist volledig open aan de tuinzijde. De tuin ligt ca. 1 meter lager dan de straat waarmee interessante ruimtes ontstaan aan zowel de binnen- als aan de buitenzijde. In het interieur bevindt zich achter de voordeur een open patio waar omheen in allerlei verschillende niveaus ruimtes zijn gegroepeerd. Hoge ruimtes worden afgewisseld met lagere ruimtes wanneer dat kan. De op- en afstapjes zorgen voor een dynamisch beeld. Een nieuwe tijdlaag in de straat welke als vanzelfsprekend past in de historische stedenbouwkundige transformatie.