Nieuwbouw


Winkelcentrum Etten-Leur

Opdrachtgever
Wereldhave
Jaar
2007
Plaats
Etten-leur
Typologie
Retail
Omvang
3000m2

Het bestaande winkelcentrum in het centrum van Etten-Leur is uitgebreid en intern verbouwd. De uitbreiding is vormgegeven op basis van de nieuwe stedenbouwkundige kaders, aan de ene zijde gelegen aan het nieuwe plein en aan de andere zijde aangesloten op de nieuwe woonwijk.Het nieuwe volume bestaat uit een metselwerk ‘rug’ aan de woonwijkzijde, deze is gedeeltelijk opengewerkt om de openbare fietsenstalling onder te brengen. Daarnaast maakt de gefacetteerde, glazen gevel deel uit van de pleinwand maar is tevens door zijn vorm de begeleiding van de entree naar het plein voor voetgangers en fietsers. De geleding in de gevel levert een bijdrage in de aansluiting in schaal met de bestaande metselwerkbebouwing. De subtiele verdeling in onder- en bovenbouw wordt tot uitdrukking gebracht in de verspringing van de vliesgevel. Gebaseerd op de schaal en maatvoering van de bestaande gevels waardoor een vanzelfsprekende aansluiting ontstaat.