Vernieuwbouw


Woonhuis Côte d’Azur

Opdrachtgever
fam. D.
Jaar
2016
Plaats
Côte d'Azur
Typologie
Woning
Omvang
300m2

Het woonhuis is gelegen op de heuvels aan de Côte d’Azur met uitzicht op de Middellandse Zee. Door de terrasvormige opzet van het woonhuis is de beleving vanaf iedere woonlaag gericht op de omliggende mediterrane heuvels, de zee en daarmee ook de zon.De verbouwing van de woning heeft geresulteerd in het vergroten van de woonverdieping waarbij een 18 meter brede glazen schuifpui is geplaatst voor een geweldig panoramisch uitzicht. De relatie tussen binnen en buiten wordt extra versterkt doordat het nieuwe schilddak aan de binnenzijde zichtbaar is gehouden, met als resultaat een hoogte van bijna 5m in de woonkamer. De verdieping onder de woonlaag heeft in de nieuwe opzet vijf slaapkamers met ieder zijn eigen badkamer. De centrale gang waar de slaapkamers aan liggen geeft direct toegang tot de buitenterrassen en het zwembad.