Vernieuwbouw


Woonhuis Prinsenbeek

Opdrachtgever
fam. van T.
Jaar
2011
Plaats
Prinsenbeek
Typologie
Wonen
Omvang
220m2

Het woonhuis, dat aan de achterzijde gelegen is aan een park dat de overgang vormt naar de HSL lijn, is gedateerd en te klein. De uitbreiding van het woonhuis was zowel gericht op het toevoegen van extra slaapkamers op de eerste en tweede verdieping, als ook op het uitbreiden van de begane grond.Een bestaand woonhuis uitbreiden door slechts het verlengen van de ruimte is niet voldoende, de kwaliteit van wonen levert slechts meer oppervlakte op. Er is gekozen om de uitbreiding te voorzien van een zitkuil waardoor de beleving van de begane grond uniek wordt, op iedere plek steeds weer anders. Afwisseling in hoogte, oriƫntatie en zichtlijnen geven de woning een bijzondere leefkwaliteit. De achtergevel bestaat uit houten lamellen die zijn gevat in kaders. Haaks op deze kaders zijn kleinere elementen met lamellen geplaatst. Hierdoor straalt de gevel kwaliteit uit en vormt de gevel, door de toepassing van hout, een natuurlijke overgang naar de tuin.