Vernieuwbouw


Woonhuis ‘s-Hertogenbosch

Opdrachtgever
fam. van R.
Jaar
2016
Plaats
's-Hertogenbosch
Typologie
Woning
Omvang
180m2

Het bestaande woonhuis vormt de eindwoning van een rij van drie uit de vijftiger jaren. Aan de achterzijde loopt het terrein af, een a-typische kwaliteit in een stedelijke omgeving. Historisch gezien Er is gekozen voor het uitbouwen en renoveren van de woning en daarnaast het toevoegen van een separaat kantoor in de tuin.
De nieuwe uitbouw is niet op het peilniveau van de begane grondvloer aangesloten maar maakt gebruik van het natuurlijke hoogteverschil. Hierdoor ontstaat er een nieuwe beleving in schaal en maat, de hoge pui aan de achterzijde op het zuiden geeft de ruimte licht en warmte. Samen met de bovenlichten en de lichtstraat is de kolossale boom naast het huis voelbaar. De uitbouw en het kantoor zijn met elkaar verbonden, en omarmen hierdoor de tuin.