Wakker Architecten

Transformatie exercitieloods naar zorgwoningen Fort Isabella Vught

De voormalige exercitieloods is in de basis niets meer dan een grote hal met prachtige metalen spanten welke nog zijn opgebouwd uit hoeklijnen met klinknagels. De gevels in metselwerk bevatten kozijnen met raamhout en roedeverdeling waarmee het gebouw zich naadloos voegt in de kazerne architectuur. In het gebouw hebben we het beschikbare volume van de kap gebruikt om een extra verdieping in te voegen, samen met de nieuwe dakkapellen zijn hier de zorgkamers voor mensen met dementie ondergebracht. Op de kop van het gebouw is de bestaande plat afgedekte 1 laagse aanbouw volledig geïntegreerd in het kapvolume, buiten is daarmee binnen geworden. Een transparante kopgevel in houten stijlen en glas om de eigentijdse toevoeging een bijzondere kwaliteit te geven. Er ontstaan verschillende verblijfsplekken die gebruikt kunnen worden door de bewoners, ieder met zijn unieke zontoetreding, uitzicht en sfeer.

  • Opdrachtgever
  • Typologie
  • Omvang
  • Jaar
  • Plaats
  • Isabella Groep
  • Zorg
  • 2000 m2
  • 2021
  • Vught